warta

nd26751261-do_you_understand_the_ultrasonic_impact_treatment
Apa sampeyan ngerti ing Perawatan Efek Ultrasonik ?

Efek Mekanik Frekuensi Tinggi (HFMI), uga dikenal minangka Pangobatan Efek Ultrasonik (UIT), minangka perawatan pengaruh las frekuensi tinggi sing dirancang kanggo nambah resistensi lemes saka struktur las. Ing aplikasi industri biasane proses iki uga dikenal minangka ultrasonik peening (UP ).

Iki minangka perawatan mekanik kadhemen sing nyerang driji sikil las kanthi jarum kanggo nggedhekake radius lan ngenalake tekanan kompresi sisa.

20200117113445_28083

Umumé, sistem UP dhasar sing ditampilake bisa digunakake kanggo perawatan jempol las utawa las lan area permukaan sing luwih gedhe yen perlu.

Striker sing Bisa Dipindhakake Kanthi Bebas

Peralatan UP adhedhasar saka solusi teknis teknis saka 40-an pungkasan nggunakake kepala sing digunakake kanthi striker sing bisa dipindhah kanthi bebas kanggo pethel. Ing wektu kasebut lan mengko, sawetara alat beda adhedhasar nggunakake striker sing bisa dipindhah kanthi bebas, dikembangake kanggo perawatan pengaruh bahan lan unsur las kanthi nggunakake peralatan pneumatik lan ultrasonik. Pangobatan pengaruh sing luwih efektif diwenehake nalika penyerang ora nyambung menyang pucuk aktuator nanging bisa bebas pindhah ing antarane aktuator lan bahan sing diobati. Piranti kanggo pangobatan pengaruh bahan lan unsur gandheng kanthi striker sing bisa dipindhah kanthi bebas sing dipasang ing wadhah ditampilake. Ing perkara sing diarani striker elemen tengah, pasukan mung 30 - 50 N dibutuhake kanggo perawatan bahan.

20200117113446_60631

Tampilan bagean liwat alat kanthi striker sing bisa dipindhah kanthi bebas kanggo perawatan pengaruh permukaan.

Iki nuduhake pesawat standar kepala kerja sing gampang diganti karo striker sing bisa dipindhah kanthi bebas kanggo macem-macem aplikasi UP.

20200117113447_75673

Sekumpulan kepala kerja sing bisa diganti kanggo UP

Sajrone perawatan ultrasonik, striker osilator ing celah cilik ing antarane pungkasan transduser ultrasonik lan spesimen sing diobati, sing nyebabake area sing diobati. Obahe / pengaruh frekuensi dhuwur kayata kombinasi osilasi frekuensi tinggi sing diinduksi ing bahan sing diobati biasane diarani pengaruh ultrasonik.

Teknologi lan Peralatan kanggo Peening Ultrasonik

Transduser ultrasonik osilator kanthi frekuensi dhuwur, kanthi 20-30 kHz dadi khas. Transduser ultrasonik bisa uga adhedhasar teknologi piezoelektrik utawa magnetostriktif. Teknologi apa wae sing digunakake, ujung output transduser bakal osilasi, biasane kanthi amplitudo 20 - 40 mm. Sajrone osilasi, ujung transduser bakal mengaruhi striker ing macem-macem tahapan ing siklus osilasi. Penyerang bakal nyebabake pengaruh ing permukaan sing dirawat. Pengaruh kasebut nyebabake deformasi plastik saka lapisan permukaan materi. Efek kasebut, diulang kaping atusan nganti ewonan kaping per detik, kanthi osilasi frekuensi tinggi sing diinduksi ing bahan sing diobati, nyebabake efek UP sing migunani.

UP minangka cara efektif kanggo ngatasi stres residu sing mbebayani lan ngenalake tekanan residu kompresi sing bermanfaat ing lapisan bagean lan unsur sing dilas.

Ing paningkatan rasa kesel, efek sing migunani bisa diasilake utamane kanthi ngenalake tekanan residu kompresi menyang lapisan logam lan paduan, nyuda konsentrasi stres ing zona jempol las lan nambah sifat mekanik saka lapisan permukaan bahan kasebut.

Aplikasi Industri UP

UP bisa ditrapake kanthi efektif kanggo perbaikan urip lemes sajrone nggawe, rehabilitasi lan ndandani elemen lan struktur sing dilas. Teknologi lan peralatan UP sukses ditrapake ing macem-macem proyek industri kanggo rehabilitasi lan perbaikan las komponen lan unsur las. Wilayah / industri sing digunakake kanthi sukses ing UP kalebu: Jembatan Rel lan Jalan Raya, Peralatan Konstruksi, Pembangunan Kapal, Penambangan, Otomotif lan Aerospace.


Wektu kiriman: Nov-04-2020