warta

Abstrak: Teknologi ultrasonik digunakake ing industri. Makalah iki bakal ngenalake prinsip pemotongan ultrasonik, lan nggabungake conto produk elektronik tartamtu kanggo mbandhingake efek pemotongan mekanik lan pemotongan laser, lan nyinaoni aplikasi teknologi pemotongan ultrasonik.

· Pambuka

Nglereni ultrasonik minangka teknologi teknologi tinggi kanggo nglereni produk termoplastik. Teknologi pemotongan ultrasonik nggunakake las ultrasonik kanggo nglereni bahan kerja. Peralatan las ultrasonik lan komponen uga cocog kanggo lingkungan produksi kanthi otomatis. Teknologi pemotongan ultrasonik digunakake sacara umum ing elektronik komersial lan konsumen, otomotif, energi anyar, kemasan, medis, pamrosesan panganan lan bidang liyane. Kanthi pangembangan ekonomi domestik kanthi cepet, jajaran aplikasi bakal dadi luwih wiyar, lan permintaan ing pasar bakal saya tambah. Mula, teknologi pemotongan ultrasonik duwe prospek pangembangan sing gedhe.

· Motong mekanik

Motong mekanik yaiku pamisahan bahan kanthi cara mekanik ing suhu normal, kayata gunting, gergaji (gergaji, gergaji wafer, gergaji pasir, lsp), panggilingan lan sapanunggalane. Motong mekanik minangka cara umum kanggo bahan sing kasar lan bisa dipotong kanthi adhem. Intine yaiku materi sing bakal diproses dipencet dening gunting kanggo ngalami deformasi geser lan kanggo nyuda proses pamisahan. Proses pemotongan mekanik bisa dipérang dadi telung tahap berturut-turut: 1. tahap deformasi elastis; 2. tahap deformasi plastik; 3. tataran patah

· Nglereni laser

3.1 Prinsip pemotongan laser

Nglereni laser nggunakake sinar laser kanthi kerapatan tinggi sing fokus kanggo madhangi bahan kerja, dadi panas bahan nganti ewonan nganti puluhan derajat Celcius ing wektu sing sithik, saengga bahan kasebut bisa disinari kanthi cepet nyawiji, nguap, nyuda utawa nyala, nalika nggunakake balok Aliran udara kanthi kecepatan coaxial nyebul bahan sing dicairake, utawa bahan sing diuap diunekake saka irisan, mula bisa nglereni bahan kerja kanggo nggayuh tujuan nglereni bahan kasebut. Nglereni laser minangka salah sawijining metode pemotongan panas.

3.2 Fitur nglereni laser:

Minangka cara pangolahan anyar, pamrosesan laser wis akeh digunakake ing industri elektronik amarga kaluwihan saka operasi sing akurat, cepet, gampang, lan otomatisasi dhuwur. Dibandhingake karo cara nglereni tradisional, mesin pemotong laser ora mung regane murah, kurang konsumsi, lan amarga proses laser ora ana tekanan mekanik ing bahan kerja, efek nglereni produk, presisi lan kacepetan nglereni banget apik, lan operasi aman lan perawatan gampang. Fitur kayata: Wangun produk sing dipotong nganggo mesin laser ora kuning, ujung otomatis ora ngeculke, ora ana deformasi, ora angel, ukurane konsisten lan akurat; bisa motong bentuk sing kompleks; efisiensi dhuwur, biaya murah, grafis desain komputer Bisa nyuda ukuran renda kanthi bentuk apa wae. Pangembangan cepet: Amarga kombinasi teknologi laser lan komputer, pangguna bisa ngrancang output ukiran laser lan ngganti ukiran kapan wae yen dirancang ing komputer. Nglereni laser, amarga balok sing ora katon ngganti piso mekanik tradisional, bagean mekanik kepala laser ora ana hubungane karo kerjaan kasebut, lan ora bisa nggores permukaan sing digunakake sajrone kerja; kacepetan nglereni laser cepet, sayatan irisan Gamelan lan rata, umume ora prelu Diproses sabanjure; ora ana stres mekanik ing sayatan, ora ana gunting burr; presisi pangolahan sing dhuwur, pamulangan sing apik, ora ana kerusakan ing permukaan materi; Pemrograman NC, bisa ngolah rencana apa wae, bisa nglereni piring kanthi format gedhe, ora prelu mbukak cetakan, ngirit wektu irit.

· Nglereni ultrasonik

4.1 Prinsip pemotongan ultrasonik:

Kanthi desain khusus kepala las lan pangkalan, sirah las ditekan ing pinggir produk plastik, lan getaran ultrasonik digunakake kanggo nglereni produk kanggo entuk efek pemotongan kanthi nggunakake prinsip kerja geter ultrasonik. Kaya dene teknik pangolahan tradisional, prinsip dhasar teknologi pemotongan ultrasonik yaiku nggunakake generator ultrasonik elektronik kanggo ngasilake gelombang ultrasonik kanthi sawetara frekuensi, banjur amplitudo lan energi asli sithik dening konverter ultrasonik-mekanik sing diselehake ing ultrasonik sirah nglereni. Getaran ultrasonik diowahi dadi geter mekanik kanthi frekuensi sing padha, banjur digedhekake dening resonansi kanggo njupuk amplitudo lan energi (tenaga) sing cukup kanggo nyukupi sarat nglereni bahan kerja. Pungkasane, energi ditularake menyang sirah las, lan banjur produk dipotong. Kauntungan saka irisan Gamelan lan ora retak.
Sistem geter pemotongan ultrasonik umume kasusun saka transduser ultrasonik, sungu ultrasonik lan kepala las. Antarane, fungsi transduser ultrasonik yaiku ngowahi sinyal listrik dadi sinyal akustik; tanduk minangka komponen penting saka peralatan pangolahan ultrasonik. Iki nduweni rong fungsi utama: (1) konsentrasi energi — yaiku, pamindahan geter mekanik utawa amplitudo kecepatan ditambah, utawa energi dadi konsentrasi ing permukaan radiasi sing luwih cilik kanggo kumpulan energi; (2) energi akustik ditularake kanthi efektif menyang beban— Minangka konverter impedansi mekanik, pencocokan impedansi ditindakake ing antarane transduser lan beban akustik supaya energi ultrasonik ditransfer saka transduser menyang beban kanthi luwih irit.

4.2. Fitur nglereni ultrasonik:

Nalika gelombang ultrasonik semangat bisa nggayuh suhu sing luwih dhuwur, produke bakal cair amarga eksitasi intermolecular suhu lan gesekan internal.

Fitur nglereni ultrasonik. Nglereni ultrasonik duwe kaluwihan saka sayatan sing alus lan tenan, nglereni akurat, ora ana deformasi, ora ana warping, fluffing, spinning, kisut lan liya-liyane. "Mesin nglereni laser" sing bisa dihindari duwe kekurangan nglereni kasar, ujung fokus, pilling, lan liya-liyane. Keuntungan nglereni ultrasonik kalebu: 1. Kacepetan cepet, kanthi wektu siklus khas kurang saka siji detik. 2. Bagéan plastik ora stres; 3. Permukaan nglereni resik; 4 Akeh panggonan sing bisa dipotong sekaligus kanggo pisah kanthi otomatis 5 Nglereni ultrasonik ora ana polusi.

Apa jinis bahan sing dipotong nggunakake ultrasonik? Cara paling apik kanggo thermoplastic kaku (polikarbonat, polistirena, ABS, polipropilena, nilon, lsp). Dheweke ngliwati energi mekanik kanthi luwih irit. Termoplastik kaku (modulus elastisitas) ngisor kayata poliethelin lan polipropilena nyerep energi mekanik lan bisa menehi asil sing ora cocog.

· Kesimpulan

Yen dibandhingake karo efek pemotongan mekanik, pemotongan laser lan pemotongan ultrasonik, ultrasonik luwih cocog kanggo nglereni kuping produk, lan efek kasebut apik, memenuhi syarat pemotongan produk, lan efisiensi pemotongan ultrasonik paling dhuwur. Nglereni ultrasonik minangka solusi sing apik kanggo syarat nglereni produk.

Kanthi panelitian babagan teknologi nglereni ultrasonik kanthi bertahap, dipercaya manawa ing wektu sing cedhak, bakal ditrapake kanthi luwih lengkap.


Wektu kiriman: Nov-04-2020